WildQuest_W9_2015 120 c

De reizen naar de Rode zee in en de Atlantische Oceaan om daar dolfijnen in de vrije natuur te  ontmoeten zijn voor mij life-changing geweest. Tijdens elke reis heb ik de dolfijnen gevraagd of zij hun helende energie of frequenties, via het medium water,  aan mij wilden meegeven,  voor mezelf en al die mensen die niet in de gelegenheid zijn om in open zee met hen te zwemmen. De reizen en de geschenken van de dolfijnen hebben er toe geleid tot mijn dolphin connection. Als je je verbonden voelt met de energie van de dolfijnen tuimel je automatisch in een wereld met  love, joy, freedom, play, flow, connection, unity.

 

2004

De eerste reis ging naar Sha’ab Sataya (Dolphin Reef) in de Rode Zee. Zie de satellietfoto van Google hieronder. Ik wist wat ik daar ging doen, mijn intenties waren vooraf al helder en ik had me goed voorbereid. Dertien gelabelde flesjes (genummerd 1-13) nam ik mee naar Egypte. Om daarin de helende energie op te vangen van de Spinner Dolphins (Langsnuitdolfijnen) die het rif regelmatig opzoeken om te rusten. Geen idee hoe of wat te doen maar met een soort van godsvertrouwen ben ik op een smoezelige charterscheepje gestapt. Na een halve dag varen ankerde de boot achter het rif. We zagen helaas niet vaak dolfijnen tijdens het snorkelen bij het rif. Een beetje benauwd heb ik ‘gewoon’ telepathisch gevraagd wat ik moest doen. Er was een kort moment van een connection en het antwoord was nogal kort: ‘wacht op de dolfijnen’.   Een enkele keer zaten we midden in eenSataya Reef c2 groep dolfijnen maar die waren erg snel weer verdwenen. Op de voorlaatste dag van ons verblijf zijn we met een rubberboot achter het rif op zoek gegaan naar de dolfijnen. Mijn 13 flesjes, gevuld  met bronwater had ik bij me. Al varende voelde ik al een sterke connectie met een heel krachtige liefdevolle energie. Het water bleef maar uit mijn ogen lopen van ontroering. Even later zagen we overal om ons heen  de rugvinnen van dolfijnen! Iemand merkte op dat de dolfijnen in een grote cirkel om de boot heen zwommen. Ineens kreeg ik een heftige impuls om met de flesjes het water in te gaan. Zodra ik één teen in het water had voelde ik letterlijk contact met een zeer krachtig energieveld. Overweldigd door deze energie barstte ik in tranen uit en heb ik de flesjes aan de zee toevertrouwd. Ik heb nog een enorme brul gegeven, er kwam een gevoel over me van ‘HET’ is volbracht! Vervolgens bleef ik de flesjes in de gaten houden die rustig in het water dobberden. Na een X-tijd was het welletjes en zijn we met 13 flesjes vol met dolfijn-energie uit dat krachtveld weer teruggekeerd naar de boot. Weer thuis in Nederland hebben een aantal mensen de flesjes getest.

Mariet van Buuren van Instituut voor E.E.N.® heeft de beschrijvingen met wijsheid geschreven. Die waren zo mooi dat ik niet kon geloven dat ze pasten bij de effecten die ik bemerkte van de flesjes. Pas na een jaar testen kon ik zeggen dat haar beschrijvingen passen bij de middelen. De Asberg Dolfijn Energetica® waren geboren! In Nederland bleek dat de eerste serie van 13 flesjes met energetische middelen, genaamd Serie 1, een vervolg zou krijgen. Samen met Karin Lunow en Nico Scholten is Serie 2 geprepareerd. Na een klein jaar was de tijd rijp voor Serie 3 die op prachtige wijze is ontvangen in de praktijk van Karin Lunow. Zie Beschrijvingen voor verdere uitleg over de werking van de verschillende series Asberg Dolfijn Energetica®. De middelen worden sinds 2005 gedistribueerd via deze website. Ook worden er regelmatig, in samenwerking met Instituut voor E.E.N.®, workshops georganiseerd voor therapeuten om de toepassing van de dolfijn energetica leren kennen en  gebruiken zij deze middelen in hun praktijk.

 

2012

In 2012 was het eindelijk weer eens tijd voor een reis naar de Rode Zee, alhoewel de aanleiding een heel vreemde was. Daarover later wat meer.

In het jaar 2010 is mijn vrouw Heleen overleden na een ongelijke strijd tegen kanker. Een heftige periode in het leven van onze drie kinderen en mezelf. Ondanks de pijn was snel duidelijk dat er maar één weg was als je hier op aarde wil bestaan en dat is dat je ten volle meedoet met het leven en op zoek gaat naar datgene waar je plezier aan kan beleven. In mijn geval was da
t simpelweg ‘spelen’. Als ik kan spelen (op allerlei manieren) dan word ik blij en kan ik genieten van het leven. Op een mooie dag in maart 2012 keek ik op het internet naar een site voor dolfijn reizen. Yes! het ging weer kriebelen, het was de bedoeling om weer naar de Rode Zee te gaan. Vervolgens ging ik me afvragen wat het doel zou zijn van deze reis. Al heel snel viel me in dat er nu 5 energetische middelen voor kinderen zouden komen. Gevoelige mensen in mijn omgMoeder en kind Rode Zee ceving wezen mij erop dat Heleen wel eens de reden zou kunnen zijn dat ik nu naar de Rode Zee moest. Mijn vrouw is haar hele werkzame leven kleuterleidster geweest en was gek op kinderen, dus waarom geen Kinder Dolfijn Energetica? Met mijn jongste zoon David samen ben ik naar de Rode Zee afgereisd.  We hadden veel geluk en zagen vrijwel elke dag veel dolfijnen, we waren vaak wel 5-6 uur per dag in het water! Interactie met de dolfijnen was heel gewoon en we hadden heel veel plezier. We deden dansjes met dolfijnen! Tijdens de reis was het een goede gewoonte om samen met reisleider Godfried Kleinsmann van Dolfijn-Reizen op het achterdek samen de dag te evalueren, te mediteren en samen te zijn. Soms werd er een dolfijnenlied gespeeld op de iPOD met speaker. Op een middag zaten we weer samen en speelde Godfried het dolfijnenlied. Alleen werd het lied nu voor mij gezongen door Heleen. Glashelder – alleen haar stem  was aanwezig, zong zij voor mij het lied en na afloop was zij direct weer verdwenen. Zo’n ontroerende boodschap was voor mij de bevestiging dat het de bedoeling was dat de Kinder Dolfijn Energetica er kwamen.

Op een mooie middag was het tijd voor de ceremonie met de flesjes. In dit geval betekende dat de flesjes genummerd nr. 1 t/m 5 in een netje met mij mee gingen de Rode Zee in. En dan maar wachten wat de dolfijnen van plan waren. Geheel onverwacht kwam er vanuit het niets een flinke pod (groep)  moeders met kinderen heel stil onder ons door zwemmen. Het moment was sereen en prachtig. Het was duidelijk dat op dat moment de Kinder Dolfijn Energetica werden ontvangen van de kinderen onder de dolfijnen. De Kinder Dolfijn Energetica worden vanaf voorjaar 2013 gedistribueerd. Mariet van Buuren heeft weer voor de zorg gedragen voor de eenvoudige beschrijvingen, begrijpelijk voor ouders en kinderen.

 

2015

Op de website van Mary Getten, een dierentolk uit de U.S.A., las ik dat zij orka’s had geïnterviewd en die  in een boek had gebundeld.  Ik heb dat boek besteld (alleen verkrijgbaar in het Engels via haar site) en het geboeid gelezen. Een prachtig boek, waarin vele telepathische interviews met meerdere orka’s zijn opgeschreven. Wie dit boek eenmaal gelezen heeft zal orka’s, dolfijnen of walvissen alleen nog kunnen beschouwen als krachtige, liefdevolle en spirituele wezens, een soort broeders en zusters van de mens maar dan veel wijzer. Mary geeft ook cursussen in communicatie met dolfijnen op Bimini (de Bahamas). Het was een erg aantrekkelijk idee om zo’n cursus te gaan doen, gezien mijn relatie met de dolfijnen. Samen met mijn vriendin Mieke in de zomer van 2015 de reis geboekt.

We verbleven in het resort van WildQuest, een gastvrije organisatie gespecialiseerd in het zwemmen met dolfijnen in open zee. Zij beschikken over een grote zeilcatamaran waarmee we dagelijks de zee op gingen.

DSCN2120

In de voorbereiding kristalliseerde het reisdoel zich langzaam uit. De 5 Kinder Dolfijn Energetica uit de Rode Zee zouden er 8 broertjes en zusjes bij krijgen in de Atlantische Oceaan. De serie zou compleet zijn met in totaal 13 flesjes Kinder Dolfijn Energetica.

Op het eiland werd onder leiding van Mary dagelijks gemediteerd,  ’s morgens yoga gedaan,  ’s avonds cursus om onszelf zoveel mogelijk te bevrijden van dagelijkse beslommeringen uit het hoofd en het gemoed. Zo leerden we ons beter af te stemmen op de energie van de dolfijnen. Ook leerden we ons te richten tot de deva van de dolfijnen. Als je contact maakt met de dolfijnen in het algemeen, dan maak je eigenlijk contact met een ‘overkoepelend wezen’:  de deva. (Het woord deva verwijst in het Sanskriet naar alle wezens die op een hoger bestaansniveau leven dan mensen1). Gevoelsmatig was de deva een groots wezen waar je heel goed mee kan communiceren. Natuurlijk gingen we ook dagelijks de zee op met de zeilcatamaran. We konden regelmatig kort zwemmen met de dolfijnen, zij waren vaak aan het reizen en kwamen ons onderweg even gedag zeggen! Een ontmoeting met moeder dolfijn met haar jong zal ik nooit vergeten. De jonge dolfijn nodigde mij uit om een stukje mee te zwemmen. Mooi voorbeeld van een dolphin connection!

Na de week met Mary konden we tot onze verrassing nog een week bijboeken bij WildQuest! Het zou een speciale week worden met Louis Corleto en Lydie Ometto van The Center of Life Expression. Zij boden een cursus aan ‘How to re-invent yourself’. Het werd een ongeplande trainingsweek, we hebben intensief gewerkt om ‘onszelf opnieuw uit te vinden’. We waren natuurlijk ook dagelijks op zee en hebben gezwommen met dolfijnen. ’s Avonds cursus, meditatie, oefeningen en plannen maken waar we met ons opnieuw uitgevonden ik over 5 jaar wilden wezen. In de loop van de week werd tijdens een meditatWildQuest_W11_2015 145 cie het contact met de dolfijnen, de deva en moeder Aarde tot op de bodem van mijn ziel voelbaar. Ik kon de dolfijnen zien als leermeesters, de dolphin connection was zo duidelijk daar. Als je wilt, het gaat dus niet automatisch, kun je jezelf verbinden met de energie / spirit van de dolfijnen. Zij zorgen ervoor dat je de verbinding tussen hemel en aarde makkelijker kan maken. Resultaat: je gaat je blijer, vrijer, sensitiever en liefdevoller voelen. Je ervaart de dolphin connection. Je kunt weer spelen! Tijdens deze tweede week ben ik ook een aantal keren in het water geweest met de 8 flesjes. Maar wonderwel geen specifieke gebeurtenissen die me het gevoel gaven dat daar ‘iets’ gebeurde. Tja, wat te doen? Toen ik de deva van de dolfijnen in de loop van de week maar eens vroeg wanneer het moment daar was voor het ontvangen van de energieën was het antwoord kort en duidelijk: ‘It’s done’. Daar doe je het dan mee! En zo was de serie Kinder Dolfijn Energetica compleet! Mariet heeft de beschrijvingen wederom verzorgd. De sets zijn vanaf maart 2016 gereed voor distributie.

Hugo Asberg